RSS Feed

ROJAK!

Posted on

Saja nak buat post entry about what i had for lunch today. Lately.. Tersangat la busy smpi aku lupa nak lunch.. Klu cam lapar aku makan meggi jer.. /sobs.. Asik2 meggi itik (fav aku)..hari2 makan aku pn bleh muak…. Hahahahaa.. Kadang2 x makan langsung coz aku rsa mmg x smpt ngan keje yg berlambak. Even aku wat bisnes dr rumah tp still aku rsa i don’t have time to look after myself!

Hari ni x bnyk keje sgt. Before noon da settle sume. Bila da duduk2 xde keje.. Perut cepat je rsa lapar n nak makan mcm2!! Mujur la kt perumahan aku ni ada 1 gerai yg jual makanan jawa. Which is sgt sedap!!! Tp mahal ar.. RM3 for a plate of “Rojak Daging” … Sikit sgt rojaknya. Nasib die bagik sup agak banyak so bleh la kaver kenyang. Hehehe.

Aku memang suka gile makan makanan2 jawa.. Maybe sbb aku berdarah jawa.. Hehe.. Dlu2 arwah kake'(atuk) and nenek aku salu sgt masak ala2 jawa.. Satu je aku x tahan.. PEDAS!! Kkkkk.. Sos cili meggi tu pn aku rsa pedasssss…igt lagi dlu..umur aku 11 ke 12 thn .. Arwah kake’ aku penah kata kat aku.. “Kalau nggak makan pedes..berarti kamu bukan dr bangsa jawa”.. Seyes je die ckp…msa tu sume kazen2 ada..then drg gelak kat aku (drg xde mslh nak mkn pedas)..smpi aku nanges n makan je mknn pedas tu.. Menu time tu “Tempe goreng sambal” and a few dish ar.. Skrg rsanya aku da okey sket ar.. Klu pedas sgt..minum la air banyak2! Hehehehe..

Ni lah Rojak daging yg aku makan tadi. Aku ni bab2 mkanan cmni mmg memilih sgt. Nowadays kat sni..kebanyakan restoran ader je Rojak..tp kdg2 x sedap n bnyk sgt ingredients. Then tukang masak x pure jawa… So rasanya rojak tu pn akn lain sket coz da di ‘fusion’ kan..

So far, 3 tempat je kat sni yg jual rojak mengikut standard selera aku!
– Gerai kat perumahan sni
– Restoran Sri Rezeki, Lintas ( mmg aku slalu g lepas g beli barang2 baking sume )
– Restoran Taufik, Papar ( ni kat my hometown)

Aku klu kat kmpg (my parent’s home) slalunya pagi2 msti papa belikan rojak n “Leper” ( cam pulut panggang ). x sbr nak balik umah petang ni! Nak rehat puas2!! Nak gila2 ngan my brothers! And juz chill for the whole week!! Satu je mslh kat kmpg. Line DiGi agak2 hampeh!! Harap2 stil bleh tweet nnti..

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Posted with WordPress for BlackBerry.

Advertisements

2 responses »

  1. lama lak rasa x makan rojak. teringin plak… aaaaa… lapar aku tgk rojak daging ko ni… nyum nyum… hv fun kt kampung yang! ❤

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: