RSS Feed

Monthly Archives: March 2011

What’s On Repeat Mode.. :p

Posted on

for the past 2 week.. aku xde la busy mana… so masa free aku.. aku ske dgr mp3 je..baring2 smbil tweet! kkkkk…

nak share lagu yg aku ulang2.. ekekke.. sehari nak bape kali je aku ulang lagu nih! gile in love ngan this song! and voice die sgt la best!!… tau penyanyi ni pn sal adik aku suh dgr.. then few week back die mmg ader kat Yoo Hee Yeol’s sketchbook n Kim Jung Eon’s chocolate…

so.. here’s KIM JANG HOON “Like Rain Like Music” LIVE (Yoo Hee Yeol’s Sktechbook)

seyes aku xtau nak carik lirik lagu die ni kat mna.. i mean translation.. i bet the lyric are beautiful tooooo…
** Lagu ni jadik sms tone aku skrg nih! sape2 yg text aku..aku akan reply soon after the song stop playing! kkkkkkkk

Satu lagi lagu yg aku salu ulang2 (buat msa sekarang) lagu ” Never Never say Goodbye ” by Leessang feat.ALI .. after i watched ‘Running Man’ terus aku suka kat Kang Gary (Kang Hee Gun) which is one of the Leessang. sgt suke die rapping!!.. 😀
Hmmm…vid ni x dpt lak aku carik kat youtube!.. mmg xde!.. huhu… tapi kalau nak dgr carik kat 4shared! xpe aku letak link..mnatau korang interested nak dengar… teheeee….

Never Never Say Goodbye – Leessang ft. Ali

hmmmm.. tu je la kot! saje je update.. coz xnak blog bersawang! ekekkekekke….

its almost 9PM… nak tgk MIDAS!!! ;p

My brain map

Posted on

Takde keje wat keje!
kekekekeke.. but actually, best gak buat benda ni.. saje je nak tgk ape je dlm otak aku ni secara visual!
Dan bila da buat… agak2 berserabut gak otak aku! banyak sgt benda nak difikir! aku sndr terkujat tgk! wakakakkaka..

Idea datang dari 2PM ( sape lagik kan?? ) … dorang wat map brain tuk “Kpop boys Magazines”.. Thanks to 2PMalways coz buat Trans brain map drg. seronok je bace.. hehehehe.. sape2 lum tgk, sila la tgk! ekekekke.. 2PM’s brain map

So…. Here’s my brain map! :p

Guna Khun’s pnye brain map! (senang coz da ada partition).. Thanks to wynad coz buatkan brain kosong.. Memudahkan keje aku nak fill in.. hehehe

Punye la details brain map aku… rasanya banyak benda lagik nak dimasukkan.. tp aku rsa cukup setakat tu je yg salu sgt linger2 around my head!

Biggest part of my brain of coz la aku bnyk pikir sal hidup aku!.. segala smuanya n mostly yg aku sgt risaukan berada disitu.. its normal la kan?? hehehehe… sume benda aku nak pikir!.. agak2 berserabut di situ ye.. heheheh

2nd.. none other than my favorite boys! 2PM!!!!!! aku siap kaler2 lagik coz seriously.. dorang la penyeri hidup aku!!.. bila mood down je klu tgk drg harus jadik happy balik!mood booster kekdahnye!.. tbh..aku x penah la nak peeling2 cmni.. drg tu kan retis..klu aku nak minat pn sekadar bese2 je.. tapi x sngka..camni jadiknye.. they’ve been a part of my life! x bleh miss langsung sal 2PM! so, bleh dikatakan 247..all about 2PM!! jam tunjuk 2PM pn aku excited cam ape je! ekekkekekeke…

3rd.. ni aku suke!!! tmpt aku lepak!! and tempat yg paling best!! TWITTER!! hahahaha.. this is where i met most beautiful peoples!… unite hottest! yg sama2 minat 2PM.. ups and down with 2PM sume kat sni!.. wonderful twisters! i will never forget u all!.. spam/spazz tu sume perkara bese bagi kita kan???? nak2 drooling2 over 2PM.. sgt la x menghairankan! ekekkeke.. ape2 nak borak sal kpop/2PM kat sni je aku selesa… hehehe.. and yeah.. blogging pn jadik my fav things to do!.. ehehhehehe

4th.. ehem..ehem… ni kekasih hati saye! /muntahh! ekekkekekeke… seyes! aku sgt suke ngan hwang chansung!! eekkekeke.. aku da banyak kali pengsan bila tgk die! and..happy trail die meng’happy’kan saye ( ape pnye kenyataan nie ).. hahahhaha (aku gile!) … #loveCS adalah benda yg aku buat setiap ari! (harap2 die x muak ngan copy-paste quotes yg aku tweet kat die!.. hehehe)

5th.. ni la masanya aku pikir sal diri sndri!! sometimes mmg terpikir nak sorang2!.. wat keje yg aku ske! its just ME!.. aku banyak gile gangguan dlm hidup!.. mostly ended with depression.. bila da sorang2… atleast aku akan tenang!… ME-TIME sgt penting wat msa nie.. hehehe..

6th.. x leh hidup tanpa berryboo ( which is my blackberry phone! ;p ).. banyak benda da aku leh wat ngan phone nie.. tweeting..online..blogging..schedules.. sume ngan berryboo.. sehari nak2 4 kali aku charge!.. ekekekke..

7th.. friends…. i do cherish every single one of u.. ( sma ada da jmpe atau lum jumpe )… and i do care a lot bout you! i love you, friends.. ( you know who u are.. )

done about my brain map… so excited coz my tlist pn buat brain map masing2! ( hopefully wynad, wawa n zaitonzainal pn buat brain map ngan kadar segera..
so.. here’s their brain map! LOL

anisbucklee
alynn0814
milimo_
cik sushi
fz2810
LumosNY

love you guys!!! <333333333

Twitter

Posted on

Owned and operated by Twitter Inc, which offers a social networking and microblogging service, enabling its users to sent and read messages called tweets. Tweets are text-based posts up to 140 characters displayed ( you can post more than 140 chars using twitlonger.com ) on the user’s profile page. Tweets are publicly visible by default but senders can also restrict message delivery to just their followers.

I have 2 twitter account..(tamak!)
So…why do i need 2 twitter account? hehehe… i have to seperate things that is going on in my life. not that im living a double life. but its easier for me to talk to my fellow relatives..friends..fandoms in seperate account. im so addicted to kpop world and 2PM right now and i can easily tweet something (for some peoples it will be annoyed tweets) non stop! so i will be spamming my followers’ timeline. i know theres people talking about my tweets and how it annoyed them. so thats why i made 2 account . My main account are for fandom/kpop thingy and my 2nd account are for family and friends. 2nd account are also my jail-account. I tweet a lot on my 1st account (non stop if theres a fandom trending project) and sometimes i got jailed (its because ive reach my twitter limit).

This is my main account ( yuneade )
Created on June 26th 2009
Until today.. i already passed my 50,000th tweet! yay!!!!!!
see?? i do tweet a lot !!! i love to be here all day long.. talked a lot about my 2PM boys..spazzing with my dear hottest friends and basically i spilled everything here ( both about my life and kpop world ).


This is my 2nd account ( yuneoctovia )
Created on December 25th 2010

i keep both account active so you can easily mention me in any account. ill reply as soon as possible.. LOL. Running 2 twitter application on my phone ( twitter for blackberry and UberSocial ) so, i will never mis-read my mentions. you can also follow me on both account but again.. if you dont want me to spam ur timeline, better not follow my main account. 😀

**SADLY! im no longer active on the 2nd account!! 😦 I have to uninstalled ubersocial dued to the lagging-ness.. my phone cant takes too much apps!.. and i mostly running all the apps on phone it became so slow and lagged.. 😦

MONDAY COUPLE!!

Posted on

Ke’addict’an aku masih blm abis lagi kat ‘Running Man’…..omaigat! gile best!! ekekekkekeke…. da tgk ulang2 and still gelak gile2.. for the past a week sgt la best coz tgk running man ngan family kat my parent’s home…tgk ngan parent skalik…kat tv! ehehhe ( my bro converted vids spya leh play kat tv) and sgtlah HD!! ekekekke…gelak gile2! hari2 smi 3, 4 episode tgk!! kkkkkk…

Sume2 mmg best! lawak n kelakar.. tp lately suke gile kat ‘Monday Couple’ (Kang Gary and Song Ji Hyo).. Drg kapel on Monday jer! (which is the day of the RM’s filming) drg nmpk sweet jer!! ngan Gary yg salu confess kat Ji Hyo..Ji Hyo lak sporting sgt! ekekekke….die pn da ngaku (rsanya on ep yg guest die Yuri SNSD) yg die ada boyfrien on Monday!! Part ni coz Haha nak potong line kononnya die pn suke Ji Hyo! hahahah…lawak hoccay!!

*Sape2 nak tgk Running Man (HD) leh la download kat koreanentertainment

Super Moon

Posted on

In Astronomy, a Supermoon is a full or new moon that coincides with a close approach by the moon to the earth.

During the full moon on March 19th 2011..The moon was only 221,565 miles (more than 300,000 kilometres) away..which is the closest its been in almost 20 years. It appeared 14 percent bigger and 30 percent brighter than usual.

Photo taken by me..outside my KK home..

09.58PM…19th March 2011

**Amik gmbr pki phone camera jer..so agak2 kurang memuaskan..huhu

ROJAK!

Posted on

Saja nak buat post entry about what i had for lunch today. Lately.. Tersangat la busy smpi aku lupa nak lunch.. Klu cam lapar aku makan meggi jer.. /sobs.. Asik2 meggi itik (fav aku)..hari2 makan aku pn bleh muak…. Hahahahaa.. Kadang2 x makan langsung coz aku rsa mmg x smpt ngan keje yg berlambak. Even aku wat bisnes dr rumah tp still aku rsa i don’t have time to look after myself!

Hari ni x bnyk keje sgt. Before noon da settle sume. Bila da duduk2 xde keje.. Perut cepat je rsa lapar n nak makan mcm2!! Mujur la kt perumahan aku ni ada 1 gerai yg jual makanan jawa. Which is sgt sedap!!! Tp mahal ar.. RM3 for a plate of “Rojak Daging” … Sikit sgt rojaknya. Nasib die bagik sup agak banyak so bleh la kaver kenyang. Hehehe.

Aku memang suka gile makan makanan2 jawa.. Maybe sbb aku berdarah jawa.. Hehe.. Dlu2 arwah kake'(atuk) and nenek aku salu sgt masak ala2 jawa.. Satu je aku x tahan.. PEDAS!! Kkkkk.. Sos cili meggi tu pn aku rsa pedasssss…igt lagi dlu..umur aku 11 ke 12 thn .. Arwah kake’ aku penah kata kat aku.. “Kalau nggak makan pedes..berarti kamu bukan dr bangsa jawa”.. Seyes je die ckp…msa tu sume kazen2 ada..then drg gelak kat aku (drg xde mslh nak mkn pedas)..smpi aku nanges n makan je mknn pedas tu.. Menu time tu “Tempe goreng sambal” and a few dish ar.. Skrg rsanya aku da okey sket ar.. Klu pedas sgt..minum la air banyak2! Hehehehe..

Ni lah Rojak daging yg aku makan tadi. Aku ni bab2 mkanan cmni mmg memilih sgt. Nowadays kat sni..kebanyakan restoran ader je Rojak..tp kdg2 x sedap n bnyk sgt ingredients. Then tukang masak x pure jawa… So rasanya rojak tu pn akn lain sket coz da di ‘fusion’ kan..

So far, 3 tempat je kat sni yg jual rojak mengikut standard selera aku!
– Gerai kat perumahan sni
– Restoran Sri Rezeki, Lintas ( mmg aku slalu g lepas g beli barang2 baking sume )
– Restoran Taufik, Papar ( ni kat my hometown)

Aku klu kat kmpg (my parent’s home) slalunya pagi2 msti papa belikan rojak n “Leper” ( cam pulut panggang ). x sbr nak balik umah petang ni! Nak rehat puas2!! Nak gila2 ngan my brothers! And juz chill for the whole week!! Satu je mslh kat kmpg. Line DiGi agak2 hampeh!! Harap2 stil bleh tweet nnti..

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Posted with WordPress for BlackBerry.

All About 2PM

Posted on

**Keje terbengkalai kejap coz aku nak buat entry nih! :p

So… Here we go!! “All about 2PM” released on 9th March 2011…

Sony Music Entertainment ( Japan ) has compiled 5 albums of 2PM ( Singles/Mini albums/albums ) which were previously released in Korea.

“HOTTEST TIME OF THE DAY”
“2:00PM TIME FOR CHANGE”
“01:59PM”
“DON’T STOP CAN’T STOP”
“STILL 02:00PM”

All these comes with a box set and original package  exclusively for Japan. This Japanese version consists of  a Photobook of 5 albums as well as lyrics booklet with Japanese translation.

In addition..

1.  “A never seen before DVD”

~Composer Junsu

~Chansung’s Training Techniques

~Wooyoung’s Original Face Washing Techniques

~Taecyeon’s Cooking class

~Photographer Junho

~Nichkhun’s JYP Office Tour

2.  2PM original case with 2PM original design T-Shirt

3.  2PM hardcover poscards

4.  2PM mobile straps wit key rings of each member’s name

Price : MYR 700++

**credits to daegutang and Wild2Day

********************************************************************

I can’t effort to buy AA2PM /sad….

Its just TOO EXPENSIVE!! I have all the albums.. I just need the DVD and other goods… why can’t they sell them separately?

Even if i have the money, i dont think i’ll buy this set coz its just too much. too much….. /sobs