RSS Feed

I’ve Been Tagged!

Posted on
Task:
Once you have been tagged you are suppose to write a note with 25 random thing, fact,
habit or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged.

aku telah di tag oleh twister tersayang aku, fzmm untuk list downkan 25 random things about me! and im so excited to do this so that my twisters know me better!… Nak mengeratkan silaturahim kekdahnye! hehehehhe… so, selamat membaca, guys!

1~ Pemegang Diploma IT dari Politeknik Kuching, Sarawak. Belajar bertahun tahun tapi ended up being a full time baker!..Bila da lama berkawan ngan gula dan tepung bagai baru la tau sbnrnya passion aku adalah lebih ke bakery/pastry bussiness!…ni da masuk 7 tahun aku wat business ni and theres been ups and downs through out the years!.. Tapi memang camtu la kan?? xde bisnes yg naik je terus!..kang kalau naik jer aku jadik lupa diri dan lupa passion aku coz mata terbayang duit jer walaupun aku nak sgt kaya dlm sekelip mata! ekekkekekek….

2~ i got various nickname! Papa panggil aku YUYUN, Mama panggil aku YUNI or KAKAK, My beloved cousin Roy panggil aku BOO, My other beloved cousin Dino panggil aku MUNG, kawan2 kat Poly dlu panggil aku GIRL, some of my friends from highschool panggil aku ADE. Paling banyak panggil aku YUNE ar..

3~ Im a smoker! boleh dikatakan aku adalah seorang heavy smoker! start smoking msa umur aku 18..benda ni memang sgt la x baik tuk kesihatan. Lebih2 lagik aku pompuan. Tapi i got addicted and trying so hard to quit smoking..sgt2 susah! macam2 benda da buat untuk hilangkan ketagih terhadap rokok tp setakat ni masih tidak berjaya. Memandangkan skrg harga rokok amatlah mahal, aku beli rokok murah jer..rokok smuggle! ekekeke.. rsa2nya kat sabah je ader..xde kat KL.

4~ Satu satunya anak perempuan dlm keluarga!.. aku ader sorang abang and 2 org adik !.. hmmmm… memandangkan aku sorang je anak pompuan… i usually gets what i want! ( ni dlu2 laa.. msa remaja! ekekkeke ) . Adik2 aku kate, parent aku sgt biased! ekekekekke.. well! dont blame me… nak wat cmne kan??? ;p

5~ Music flow kegemaran adalah R&B….Fan of Blackstreet, Lauryn Hill, Az-yet, Ginuwine. KC & Jojo, Maxwell, Alicia Keys, Jon B, John Legend, Stevie Wonders, Jill Scott, Sisqo….adeh! banyak sgt! aku pun da x ingat sgt coz skrg salu dgr lagu2 kpop je! ekekekek… And i really love Tompi (indonesian R&B singer) and Mike (Indonesian Idol). Malaysian aku hanya minat kat Shiela majid, Lah VE, Resmonu and Dayang Nurfaezah.

6~ Sangat2 suka kat 2PM!!!!!! im a proud hottest!.. ni da setahun lebih aku minat kat dorang. Each and everyday sgt2 memerlukan dose 2PM untuk kekal sihat! LOL! /ape je kenyataan aku tuh! hahahahha.. Semua kazen2 aku kat sni da tau aku adalah peminat tegar 2PM! hahahaha… Kalau tanya ..dlm 2PM aku paling minat sape? twisters sume msti da tau kan?? x lain dan x bukan ..HWANG CHANSUNG!.. Kat twitter siap bagik quotes tuk Chansung..Benda ni aku buat da lama.. a day after chansung got a twitter account! /gigih kan??? heheheh.. leh track my tweets to him at #loveCS ..

7~ Xpernah berenggang ngan phone (kecuali msa nak mandi) coz skrg da macam2 aku bleh buat ngan phone.. Parent bagik Blackberry Bold 9000 as my birthday present last year!.. dan aku sgt twitter addict skrg nih! jap2 je nak represh page dr phone! kkkkkk.. sehari tnpa twitter aku rsa cam nak gila! hahhaha..kat phone aku guna 2 apps twitter (twitter for blackberry/uber social) uber social tu aku set tuk kazen2 or sedara2 aku… terpaksa meng’secret’kan twitter “yuneade” aku coz mostly aku spazz sal kpop je kat sna! lagipun drg bukannya paham!.. asik2 nak sindir aku kan coz cam sgt obses ngan 2PM and kpop so aku decide nak block drg dr sna n buat acct baru. beside twitter..aku download FB..pastu ada whatsapp (free chat between blackberry, iphone and android) then aku bleh blogging through phone je skrg..pkai wordpress! heheheh.. email pn penting tuk business aku.

8~ Aku cepat nangis kalau tgk cite2 sedih. hati sgt tersentuh. deras je airmata jatuh berguguran!

9~ Aku x suka nak share problem2 aku.. hmmm bukan x suka…tapi aku cam x pndai nak meluah kat sapa2…slalunya aku simpan sorang. sedih pn aku sorang je tau. x suka membebankan org ngan masalah2 aku.

10~ Tak suka bawang dan sayur-sayuran!

11~ Paling suka shopping hangbags! aku banyak koleksi handbag! Mostly skrg suke kat jenis handbag clutch and vintage!

12~ Cepat merajuk! and sgt susah nak pujuk. bila aku da makan ati susah bagi aku nak okey balik.

13~ Lebih suka SMS daripada borak kat phone!

14~ Goal in life..nak bukak cupcakes shop!!

15~ Jarang sekali aku pikir sal nak kawin. Coz aku rasa benda tu tak  penting!.. Banyak org tanya apsal aku x kawin2 lagik. umur aku da nak masuk 30 tp still single. hmmmmmm bagi aku InsyaAllah one day klu aku ada jodoh aku akan kawin. buat masa skrg aku xde masa nak pikir pasal benda tuh.

16~ Sangat Phobia tuk drive! aku ader lesen driving tp xnak bawak keta! aku pernah excident 2 kali. Walaupun x teruk mna tp aku still takut nak pegang stering!

17~ Kalau tidur… aku wajib nak cover leher aku ngan bantal or selimut coz aku takut vampire gigit leher aku! hahahhahahahahaha..

18~ Habit masa nak tidur.. goyang kaki!!!

19~ Aku ada resdung. so bila flu getting worst, aku lebih suka tidur duduk!.. kalau baring aku susah nak bernafas. bila duduk rasa best plak!.. effect xde lak sakit blakang coz posture tido x betul.

20~ Suka pakai shades jenis aviator or ray-ban

21~ Aku sangat suka nak color kuku tangan n kuku kaki! favourite nail polish brand -elianto-

22~ Petang- petang aku slalu emo coz x dpt nak tgk rancangan2 korea! hahahahhaha…aku suke tgk IY/Oh!my school/dreamteam/Ent weekly klu petang2..tapi x dpt coz majoriti kat sni nak tgk drma indon!..

23~ Things you can find in my handbag! makeup bag..purse..phone..lighter..a box of cigarette..sweets..perfume..

24~ sume2 benda kalau boleh aku nak kaitkan ngan kpop!! hahahahahahahahahaha

25~ Nickname “yuneade” kat twitter diambil dr nama awal n akhir aku. cuma aku terbalikkan je.. full name aku ADE WAHYUNE. Kat fb aku guna nama “yune octovia”… Octovia tu nama middle papa aku..

**Susah gak nak listed 25 random things about me..tp atlast! berjaya jugak!.. this is me.. the real me… sape2 yang baca hope dpt terima aku seadanya..ehehheheh… aku suke je nak berkawan ngan sape2 lebih2 lagik HOTTEST!!!!!! heheheheh…. kang kita jumpa msti best kan????????????????? 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: