RSS Feed

Monthly Archives: February 2011

I’ve Been Tagged!

Posted on
Task:
Once you have been tagged you are suppose to write a note with 25 random thing, fact,
habit or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged.

aku telah di tag oleh twister tersayang aku, fzmm untuk list downkan 25 random things about me! and im so excited to do this so that my twisters know me better!… Nak mengeratkan silaturahim kekdahnye! hehehehhe… so, selamat membaca, guys!

1~ Pemegang Diploma IT dari Politeknik Kuching, Sarawak. Belajar bertahun tahun tapi ended up being a full time baker!..Bila da lama berkawan ngan gula dan tepung bagai baru la tau sbnrnya passion aku adalah lebih ke bakery/pastry bussiness!…ni da masuk 7 tahun aku wat business ni and theres been ups and downs through out the years!.. Tapi memang camtu la kan?? xde bisnes yg naik je terus!..kang kalau naik jer aku jadik lupa diri dan lupa passion aku coz mata terbayang duit jer walaupun aku nak sgt kaya dlm sekelip mata! ekekkekekek….

2~ i got various nickname! Papa panggil aku YUYUN, Mama panggil aku YUNI or KAKAK, My beloved cousin Roy panggil aku BOO, My other beloved cousin Dino panggil aku MUNG, kawan2 kat Poly dlu panggil aku GIRL, some of my friends from highschool panggil aku ADE. Paling banyak panggil aku YUNE ar..

3~ Im a smoker! boleh dikatakan aku adalah seorang heavy smoker! start smoking msa umur aku 18..benda ni memang sgt la x baik tuk kesihatan. Lebih2 lagik aku pompuan. Tapi i got addicted and trying so hard to quit smoking..sgt2 susah! macam2 benda da buat untuk hilangkan ketagih terhadap rokok tp setakat ni masih tidak berjaya. Memandangkan skrg harga rokok amatlah mahal, aku beli rokok murah jer..rokok smuggle! ekekeke.. rsa2nya kat sabah je ader..xde kat KL.

4~ Satu satunya anak perempuan dlm keluarga!.. aku ader sorang abang and 2 org adik !.. hmmmm… memandangkan aku sorang je anak pompuan… i usually gets what i want! ( ni dlu2 laa.. msa remaja! ekekkeke ) . Adik2 aku kate, parent aku sgt biased! ekekekekke.. well! dont blame me… nak wat cmne kan??? ;p

5~ Music flow kegemaran adalah R&B….Fan of Blackstreet, Lauryn Hill, Az-yet, Ginuwine. KC & Jojo, Maxwell, Alicia Keys, Jon B, John Legend, Stevie Wonders, Jill Scott, Sisqo….adeh! banyak sgt! aku pun da x ingat sgt coz skrg salu dgr lagu2 kpop je! ekekekek… And i really love Tompi (indonesian R&B singer) and Mike (Indonesian Idol). Malaysian aku hanya minat kat Shiela majid, Lah VE, Resmonu and Dayang Nurfaezah.

6~ Sangat2 suka kat 2PM!!!!!! im a proud hottest!.. ni da setahun lebih aku minat kat dorang. Each and everyday sgt2 memerlukan dose 2PM untuk kekal sihat! LOL! /ape je kenyataan aku tuh! hahahahha.. Semua kazen2 aku kat sni da tau aku adalah peminat tegar 2PM! hahahaha… Kalau tanya ..dlm 2PM aku paling minat sape? twisters sume msti da tau kan?? x lain dan x bukan ..HWANG CHANSUNG!.. Kat twitter siap bagik quotes tuk Chansung..Benda ni aku buat da lama.. a day after chansung got a twitter account! /gigih kan??? heheheh.. leh track my tweets to him at #loveCS ..

7~ Xpernah berenggang ngan phone (kecuali msa nak mandi) coz skrg da macam2 aku bleh buat ngan phone.. Parent bagik Blackberry Bold 9000 as my birthday present last year!.. dan aku sgt twitter addict skrg nih! jap2 je nak represh page dr phone! kkkkkk.. sehari tnpa twitter aku rsa cam nak gila! hahhaha..kat phone aku guna 2 apps twitter (twitter for blackberry/uber social) uber social tu aku set tuk kazen2 or sedara2 aku… terpaksa meng’secret’kan twitter “yuneade” aku coz mostly aku spazz sal kpop je kat sna! lagipun drg bukannya paham!.. asik2 nak sindir aku kan coz cam sgt obses ngan 2PM and kpop so aku decide nak block drg dr sna n buat acct baru. beside twitter..aku download FB..pastu ada whatsapp (free chat between blackberry, iphone and android) then aku bleh blogging through phone je skrg..pkai wordpress! heheheh.. email pn penting tuk business aku.

8~ Aku cepat nangis kalau tgk cite2 sedih. hati sgt tersentuh. deras je airmata jatuh berguguran!

9~ Aku x suka nak share problem2 aku.. hmmm bukan x suka…tapi aku cam x pndai nak meluah kat sapa2…slalunya aku simpan sorang. sedih pn aku sorang je tau. x suka membebankan org ngan masalah2 aku.

10~ Tak suka bawang dan sayur-sayuran!

11~ Paling suka shopping hangbags! aku banyak koleksi handbag! Mostly skrg suke kat jenis handbag clutch and vintage!

12~ Cepat merajuk! and sgt susah nak pujuk. bila aku da makan ati susah bagi aku nak okey balik.

13~ Lebih suka SMS daripada borak kat phone!

14~ Goal in life..nak bukak cupcakes shop!!

15~ Jarang sekali aku pikir sal nak kawin. Coz aku rasa benda tu tak  penting!.. Banyak org tanya apsal aku x kawin2 lagik. umur aku da nak masuk 30 tp still single. hmmmmmm bagi aku InsyaAllah one day klu aku ada jodoh aku akan kawin. buat masa skrg aku xde masa nak pikir pasal benda tuh.

16~ Sangat Phobia tuk drive! aku ader lesen driving tp xnak bawak keta! aku pernah excident 2 kali. Walaupun x teruk mna tp aku still takut nak pegang stering!

17~ Kalau tidur… aku wajib nak cover leher aku ngan bantal or selimut coz aku takut vampire gigit leher aku! hahahhahahahahaha..

18~ Habit masa nak tidur.. goyang kaki!!!

19~ Aku ada resdung. so bila flu getting worst, aku lebih suka tidur duduk!.. kalau baring aku susah nak bernafas. bila duduk rasa best plak!.. effect xde lak sakit blakang coz posture tido x betul.

20~ Suka pakai shades jenis aviator or ray-ban

21~ Aku sangat suka nak color kuku tangan n kuku kaki! favourite nail polish brand -elianto-

22~ Petang- petang aku slalu emo coz x dpt nak tgk rancangan2 korea! hahahahhaha…aku suke tgk IY/Oh!my school/dreamteam/Ent weekly klu petang2..tapi x dpt coz majoriti kat sni nak tgk drma indon!..

23~ Things you can find in my handbag! makeup bag..purse..phone..lighter..a box of cigarette..sweets..perfume..

24~ sume2 benda kalau boleh aku nak kaitkan ngan kpop!! hahahahahahahahahaha

25~ Nickname “yuneade” kat twitter diambil dr nama awal n akhir aku. cuma aku terbalikkan je.. full name aku ADE WAHYUNE. Kat fb aku guna nama “yune octovia”… Octovia tu nama middle papa aku..

**Susah gak nak listed 25 random things about me..tp atlast! berjaya jugak!.. this is me.. the real me… sape2 yang baca hope dpt terima aku seadanya..ehehheheh… aku suke je nak berkawan ngan sape2 lebih2 lagik HOTTEST!!!!!! heheheheh…. kang kita jumpa msti best kan????????????????? 🙂

Advertisements

Black..White and Red Roses……

Posted on

This is the most exciting week for me! Though i always making cakes and cupcakes but this is kinda new for me. Customer requested black and white theme for her wedding cakes and cupcakes!..

Its like a couple of week disscusion with client and it went smoothly.. She accepted any idea we got for her and glad that she trusted us (me and my cousin) to make it for her special day.

Started getting busy on thursday with so many things to buy and prepare. i love shopping in a baker shop. I can spent hours in there just to find cute little things for decoration.

I don’t have problem making the cupcakes and the 1 round cake but with the 3 tier wedding cake is stressful! LOL.. I wish i have a big marble table coz i need to roll out the big fondant for the lower cake without the fondant sticking to the table. Spent about 7hours just on the 3 tier cake! And finally at 4am last night..everything is done!!!! Yeay!!!!! Wedding cakes weight at probably 7 to 8 KG.. Had a hardtime to lift that up! .. “Ì®

I want to do this again! Its fun even its too stressful! When things are not work out i get so mad and frustrated. But i guess..its my passion that help me a lot. Ill never get tired of doing this. I will keep on learning to make more beautiful cakes and cupcakes.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

**nap time! Flu getting worst (this always happen when i only have like 2hours of sleep each day) Me+Flu=OTP! LOL

Posted with WordPress for BlackBerry.

New Chansung!

Posted on

Bangun2 tido je tadi pagi..wynad trus tag kat gmbr Chansung (at Incheon Airport leaving to Japan)… Gambar tu side profile..x nmpk dr depan.

Chansung with his new haircut!! 1st saw that..i smiled!! Coz i love it eventhough i prefer him in long hair.. But its Chansung!!! He looks good in any hairstyle../bias! ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ

Until now (thanks to wynad for tagging me his photo AGAIN!)..finally I’ve seen the full figures of chansung with his new hair..and i goes…

OMG!! OMG!! OMG!! OMG!! PENGSAN!! PENGSAN!! PENGSAN!! PENGSAN!!

OMG!! OMG!! OMG!! OMG!! FAINTS!!!!!!!!

Bias or not… He look sooooo handsome and sexy!!!! I’m so in love with him! Like seriously!! ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ i don’t mind being delusional all the time as long as its involve HWANG CHANSUNG! /delusional and crazy!

I cant really wait for them (2PM) to be on stage again!!! I love you guys!!!!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

*Photo credit as tagged

Posted with WordPress for BlackBerry.

CAKeWALK

Posted on

Started making this blog a year ago..
Alhamdulillah..received massive order from blog..
Its a partner business between me and my cousin.
Anyone who want to view my business’s blogspot..you’re most welcome ;D

CAKeWALK

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Posted with WordPress for BlackBerry.

Nichkhun’s abs..

Posted on

Hmmmmm…
I don’t like any of the photos tbh…
I guess I’m used to see cute and charming khun..
Btw..His abs are nice..i know he works hard to get those yummy abs… ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ

*Nichkhun for “Men’s Health”

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Posted with WordPress for BlackBerry.

Sexy Junho!

Posted on

Bangun tido jam 2.30PM terus disajikan ngan gambar junho!!..

TBH…. I love his hair!!!! Really suit him i think… Its good to see 2PM’s member with the wilder image and i can accept it! ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ

Might be weird for some people…but i love it so fucking much!

*Junho for “Arena Homme”

Kthxnbai…

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

**Gambar ketiga..kaki nuneo sgt kurusssss.. ;p

Posted with WordPress for BlackBerry.

whats for breakfast..

Posted on

Supposely..i write this entry on morning hour coz its more suitable, right?.. Blogging about breakfast thingy when its almost midnight are little weird.. ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ but i don’t have time to write on morning and my free time only this hour when its quiet and i can really focus on what would i write… “Ì®

Nak dipendekkan cite.. Ni la sarapan pagi aku.. But the bread sgt2 jarang nak makan coz xde jual kat sabah.. My cousin, Dada..baru balik dr KL so pow die suh beli banyak2 bread nih!..sgt sedap, okey!! Xyah nak letak butter ke jem ke hape..makan gtu je da sedap gile!! its a “Butterscotch bread” by gardenia.. X paham kenapa bread ni xde di jual kat sni padahal ader je product gardenia..

My basic morning always start with really2 hot tea! (Actually tu 3in1 je).. Sgt mudah nak buat! Hehehe.. Ntah.. Klu aku nak minum panas kne betul2 panas mendidih airnya.. And i don’t take long to finish it.. Kalau da suam2 tu mmg x feel ar bagi aku..so kne minum panas2 biar lidah terbakar skali pn.. Hehehe..

I’m a tea person.. Kalau coffee mmg x boleh.. Bleh pening kalau minum…if xde tea kat umah mmg breakfast ngan air panas jer… Everyone kat sni coffee addict.. X bleh join… Tu yg ssh jadik tea lover… Cam x best minum tea sorang..kang aku jmpe soulmate aku..harus la nak suh die minum tea je..senang.. LOL /ada kaitan ke? ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ ㅋ

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Posted with WordPress for BlackBerry.